Siebe Clarebout

22 maart 2016

Verschrikkelijk. Je hoor het wel bijna dagelijks, een aanslag met een bomauto in Israël, een aanslag op een markt in Turkije, en nu dit… Een aanslag in onze eigen hoofdstad, op plaatsen waar iedereen van ons wel zou kunnen zijn. Ikzelf zit er zelfs op de Unif, waarvan de hoofdcampus slechts zo’n 1,5 km van Maelbeek ligt. Vanaf het moment dat je zoiets hoort, zo dicht bij je bed, voel je bijna meteen een diepe haat, waarvan ik dacht dat ik deze niet eens bezat, opkomen. Al mag men niet vergeten tegen wie deze haat gericht is. Niet tegen alle buitenlanders, vluchtelingen of moslims, deze diepgaande haat is enkel en alleen maar gericht tegen terroristen, die ten onrechte uit de naam van Allah handelen. Dat zijn de enige mensen die we mogen verafschuwen. Spijtig genoeg is dit onderscheid vaak moeilijk of helemaal niet te maken, waardoor men geneigd is om deze groep rotte appels te veralgemenen tot een van deze eerder genoemde groepen.

Vergeet niet dat één van onze 5 basispijlers DIENST is, dienst aan alle mensen, en vooral aan zij die dit het meest nodig hebben. Kijk dus vluchtelingen of andere groepen niet met een scheef oog aan, maar help ze op een of andere manier; want zij hebben het , zeker nu, al moeilijk genoeg. Want als scout/gids wil ik meewerken aan de toekomst van een democratisch Vlaanderen, solidair met de wereld. Vrede begint hier!

Verder zitten er nog 3 van onze leiding in Brussel, veilig en wel weliswaar, maar wij wensen hen een veilige terugreis naar Mechelen!

–Bedrijvige Kwikstaart