Materiaalbeheerders

zager scout-page-001Scouts Heilig Kruis zou geen scouts zijn, als we geen hoop materiaal zouden bezitten. Zo hebben wij sjorbalken, bijlen, zagen, tenten en nog veel meer materiaal, zodat wij ons maximaal kunnen ontwikkelen als een echte scout of gids, en ook zoveel mogelijk amusement uit onze scoutscarrière kunnen halen

In een scoutsjaar, wordt het materiaal gemiddeld ongeveer zo’n 340 dagen niet gebruikt! Dit betekent dat we het materiaal dus een goede en veilige opbergplaats moeten kunnen aanbieden, om zo het materiaal zo lang mogelijk in een optimale staat te laten verkeren. Doorheen de jaren zijn er meer en meer plaatsen gebouwd geweest waar men dit materiaal kan stockeren. De 4 belangerijkste zijn: Het materiaalkot, het tentenkot, de loods en het knutselkot.

boren 1scout-page-001Heb je iets nodig van materiaal of iets dergelijks, willen wij je altijd graag helpen! Kijk hier eens of wij verhuren wat je zoekt: http://www.scoutsheiligkruis.be/verhuur/materiaalverhuur/

Ik denk dat de namen wel voor zich spreken, maar toch zal ik het nog eventjes verduidelijken:

Het materiaalkot
: Dit is ook wel bekend onder de mensen als de garage deur. Hier ligt al het materiaal dat ook doorheen het jaar wordt gebruikt, en dus regelmatig onderhouden moet worden. Bv. Zagen, bijlen, gereedschap…

Het tentenkot: Dit is de grote dubbele houten deur tussen het materiaalkot en het w’outerlokaal. Hier liggen al onze tenten en bijbehoren ervan.

De beheerder van het materiaalkot en tentenkot, ook materiaalmeester genoemd, is momenteel Kwikstaart.

Siebe Clarebout

totem: Bedrijvige Kwikstaart

Siebe is jarig op 3 October 2017.

0498 51 01 47

In leiding bij : Kapoenen

De loods: Dit is ook wel bekend als het houten kot achter de sjorbalken. Hier ligt vooral het materiaal dat bij grotere events wordt gebruikt, zoals bij scoutsactiviteiten of scoutskampen/weekends. Dit is dus eigenlijk de echte opslagplaats van het minder frequent gebruikte materiaal. Bv; Tafels, banken, frigo’s… De loodsbeheerder is Hop.

Tim Lammar

0472 29 29 53

Het knutselkot: Dit is de linkse deur wanneer je het w’outerlokaal binnenkomt. Hier ligt al ons knutsel- en spel materiaal. De beheerder hiervan is Springbok.

Danitsja Liekens

totem: Energieke Wezel

Danitsja is jarig op 27 July 2017.

0472 67 67 18

In leiding bij : Wouters

Alles waarvoor nog geen plaats is gevonden, wordt meestal gestort in het kapoenenlokaal.

Wil je graag nog meer weten over het materiaalbeheer en het onderhoud of gebruik ervan? Surf dan zeker eens naar: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/technieken-databank/materiaal of stuur een mailtje met de vraag naar materiaal@scoutsheiligkruis.be.